Cannelloni med skinka, spenat och ädelost
Cannelloni med skinka, spenat och ädelost
16 ingredienser
Cannelloni på färska lasagneplattor fyllda med basturökt skinka, spenat och ädelost.
Ingredienser
Cannelloni
- 1 förp färska lasagneplattor
- 200 g basturökt skinka
- 1 ask bladspenat
- 150 g ädelost
- 2 gula lökar, hackade
- 4 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 krm muskot, riven
- 100 g parmesanost, riven
sallad
- 1 isbergssallad
- 0,5 gurka
- 2 tomater
- 1 msk vinäger
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Cannelloni
- Strimla skinka och bladspenat.
- Stek skinka med löken tills löken mjuknar.
- Tillsätt spenat och stek ytterligare i 4 minuter.
- Smula ner ädelosten och smaka av med svartpeppar.
- Låt grädde koka ner 1/3 i en kastrull på svag värme.
- Tillsätt riven ost, muskotnöt, mjölk och smaka av med salt.
- Linda in den färska pastan i en blöt handduk, låt ligga några minuter.
- Lägg sedan ut plattorna och klicka en stor matsked av ädelostfyllningen på ena kanten.
- Rulla sedan ihop dem och lägg i en ugnsform, slå gräddmjölken över och baka i ugnen i 30 minuter på 175 grader.
Sallad
- Skär och skölj isbergssalladen, skär gurka och tomat i bitar.
- Blanda i en bunke med vinäger och olivolja.