Honungsglacerad kotlett och vårprimörer
Honungsglacerad kotlett och vårprimörer
17 ingredienser
Honungsglacerad kotlett med rostade vårprimörer och citron.
Ingredienser
- 4 kotletter med ben
- 0,2 dl kryddmix (finns att köpa på butik, alt gör en själv)
- 1 hel vitlök
- färsk rosmarin
- 1 dl honung
- 2 citroner
- 2 msk vinäger
- 0,5 dl olivolja
- 200 g potatis
- 1 knippe morot
- 1 knippe färsk lök
- 1 fänkål
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- matolja
Serveras med
- grönsallad
- citron
Gör så här
Primörer
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Skölj och dela ner grönsakerna i jämnstora bitar.
- Lägg i en ugnsfast form.
- Salta och peppra efter smak.
- Hacka ner rosmarin, dela vitlöken och blanda med grönsakerna.
- Rosta allt tillsammans med lite olivolja i ugnen i 15-20 minuter.
- Pressa en citron över när de är klara.
Glace
- Värm honungen lätt och pressa ner en citron.
- Tillsätt vinäger och olivolja.
- Hacka ner några kvistar rosmarin och smaka upp med salt och peppar.
Kött
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med mixen, salt och peppar.
- Pensla på lite av glacen på och stek med lite matolja.
- När kotletterna har fått en bra färg så pensla på mer av glacen och skicka in hela pannan i ugnen i 5-10 minuter.
- Servera med en delad citron och en grönsallad.