Spenat- och bacontortellini

Spenat- och bacontortellini
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Spenat- och bacontortellini

16 ingredienser

1 h

Spenat- och bacontortellini i tomatsås.

Tips
Wontondeg hittas på välsorterade matbutiker och asiatiska livsmedelsbutiker.

Ingredienser

portioner

Tortellini

  • 1 förp wontondeg [ca 20 plattor]
  • 2 gula lökar
  • 200 g bacon
  • 150 g babyspenat

Tomatsås

  • 2 tomater
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3 msk apelsinjuice
  • 10 g färsk salvia
  • 30 skivor parmesanost, hyvlad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Tortellini

  1. Finhacka lök och bacon, stek knaprigt och hacka ner spenaten i slutet.
  2. Dra av från värmen och lägg ut wontonplattorna.
  3. Lägg en tsk baconfyllning i mitten.
  4. Pensla vatten på plattan runt om fyllningen och vik ena hörnet från det andra till det andra, så det bildar en triangel. Tryck ihop.
  5. Lägg triangel i handflatan med stora spetsen neråt armen.
  6. Håll fast tortellinin med handens långfinger.
  7. Blöt högra hörnet och lägg det vänstra hörnet över långfingret och vik sedan över det högra hörnet.
  8. Pressa samman och dra sedan försiktigt ut långfingret.

Tomatsås

  1. Hacka vitlök och tärna ner tomaterna.
  2. Koka vitlöken med krossade tomater, tärnad tomat, socker, cayennepeppar, paprikapulver, apelsinjuice och salt.
  3. Låt koka i 10 minuter.
  4. Koka upp 2 liter välsaltat vatten.
  5. Koka tortellinin i 3 minuter, vänd sedan ihop med tomatsåsen.
  6. Avsluta med färsk salvia och hyvlad parmesan.