Två gånger sill
Två gånger sill
20 ingredienser
Ingefärssill och senapssill. Sillarna ska göras på färdig inläggningssill och kan då ätas direkt.
Se fler recept från
Ingredienser
Sill äpple- ingefärssill med kummin
- 300 g 5-minuterssill
- 2 gröna äpplen
- 2 krm rostad kummin
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 dl majonnäs
- 3 tsk ingefära, riven
- 1 tsk citron, skalet, rivet
- 2 schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
Senapssill
- 2 äggulor
- 1,5 dl skånsk senap
- 2 dl rapsolja
- 1 kruka dill
- 2 msk vitvinsvinäger
- 300 g 5-minuterssill
- salt
- vitpeppar
Gör så här
Ingefärssill
- Rosta kumminen i en torrstekpanna i ca 2 minuter, mal sedan.
- Skala och skiva schalottenlöken tunt och blanda med rödvinsvinäger i en bunke.
- Skär äpplet och sillen i bitar och blanda med kummin, yoghurt, majonnäs ingefära, citronskal, vitlök, salt och svartpeppar.
- Lyft upp schalottenlöken ur vinägern och blanda ner i bunken.
- Lägg upp i en fin burk.
- Görs med fördel dagen före servering.
Senapssill
- Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, vitpeppar och salt.
- Tillsätt droppvis oljan.
- Skär ner sillen i mindre bitar.
- Finhacka dillen.
- Blanda ner dill och sill i senpasblandningen.
- Lägg upp i en fin burk.
- Görs med fördel dagen före servering.