Tre sorters frallor som du gör av en grunddeg - en med Västerbottensost och oliver, en med hasselnötter och aprikoser och en naturell flätformad toppad med sesamfrön.
125 g Västerbottensost, skurna i tärningar ca 1x1 cm
75 g gröna oliver utan kärnor, hackade
Topping
Västerbottensost, riven
sesamfrön
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Ljumma vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt)
Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt honung, mjöl och salt och börja arbeta ihop degen.
Tillsätt smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken.
Dela degen i tre lika stora delar, blanda i de olika smaksättningarna i 2 av degarna och låt den tredje vara naturell. Täck alla degar med bakduk. Låt jäsa i 30 minuter.
Forma varje deg till en rulle. Dela varje rulle i 10 lika stora bitar. De som är smaksatta rullas till runda frallor medan det görs flätor av de naturella. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö sesamfrön på flätorna och strö ost på de med ostfyllning.
Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.