Jerk chicken med mangosalsa

10 röster
25 m + marinering
4

Kyckling i kryddig, het marinad. Serveras med mangosalsa med gurka och salladslök.

Visa mer
25 m + marinering
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 Scotch bonnet chili, urkärnad och finhackad
  • 3 lime, skal och saft
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 bit färsk ingefära, finhackad
  • 3 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk riven muskot
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 timjan kvistar
  • 2 msk honung
  • 6 msk tomatketchup
  • 4 kycklingbröst

Mangosalsa

  • 2 mango, grovhackade
  • 0,5 gurka, i tärningar
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 lime, saft av
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka koriander, grovt hackad

Gör så här

  1. Marinera kycklingen, lägg alla ingredienser förutom kycklingen i en stor återförslutningsbar påse och blanda ihop. Lägg i kycklingen, förslut påsen och skaka tills allt är täckt. Vila i kylen i minst 2 timmar eller över natten om du har tid.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsan (utom koriander) i en skål och krydda med havssalt och svartpeppar. Blanda ner koriander när du är redo att servera.
  3. Ta ut kycklingen ur kylskåpet 30 minuter innan du ska tillaga den.
  4. Hetta upp en grillpanna och sedan stek kycklingen i 2-3 minuter på varje sida.
  5. Ta bort från värmen och servera med mangosalsa samt några limeklyftor.
18 maj 2015

Laddar fler recept