• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Jerk burgers

Jerk burgers
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Jerk burgers

4 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Kryddiga hamburgare med ingefära, kryddpeppar, kanel och timjan.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 scotch bonnet chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 3 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 tumstor bit färsk ingefära, finhackad
  • 3 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk muskot, riven
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 timjan kvistar
  • 2 msk honung
  • 6 msk ketchup

Servering

  • 4-6 hamburgerbröd, rostade
  • majonnäs
  • tomat, skurna i skivor
  • 2 gemsallad, fint skivade

Gör så här

  1. I en stor skål, blanda nötfärs med resten av ingredienserna.
  2. Dela upp blandningen i 4-6 hamburgare, lägg på en plåt och låt den vila i kylen i cirka 15 minuter.
  3. Häll lite olja i en stor stekpanna på en medelhög värme och stek varje burgare i ca 4 minuter på varje sida.
  4. Servera hamburgarna i rostade bröd med en klick majonnäs, tomatskivor och strimlad sallad.