Jerk burgers
Jerk burgers
16 ingredienser
30 m
Kryddiga hamburgare med ingefära, kryddpeppar, kanel och timjan.
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 scotch bonnet chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 2 limefrukter, skal och saft
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 1 tumstor bit färsk ingefära, finhackad
- 3 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk muskot, riven
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk torkad oregano
- 6 timjan kvistar
- 2 msk honung
- 6 msk ketchup
Servering
- 4-6 hamburgerbröd, rostade
- majonnäs
- tomat, skurna i skivor
- 2 gemsallad, fint skivade
Gör så här
- I en stor skål, blanda nötfärs med resten av ingredienserna.
- Dela upp blandningen i 4-6 hamburgare, lägg på en plåt och låt den vila i kylen i cirka 15 minuter.
- Häll lite olja i en stor stekpanna på en medelhög värme och stek varje burgare i ca 4 minuter på varje sida.
- Servera hamburgarna i rostade bröd med en klick majonnäs, tomatskivor och strimlad sallad.