Sötpotatiskräm

Sötpotatiskräm

Av: Jens Sjögren Sebastian Hedin

Från: Superklasse

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar, stora
  • 1 limefrukt
  • 1 dl yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g parmesanost, riven
  • 1 msk sambal oelek (chili pasta)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj sötpotatisen, olja in den och lägg den på ugnsplåt.
  2. Baka den i ugn på 180-200 grader i ca 40 min (beroende på potatisens storlek). När den är mjuk skalar du den, känn med kniv/potatissticka.
  3. Mosa potatisen med lite olivolja i en bunke.
  4. Blanda i lime, sambal oelek, pressad vitlök och yoghurt. Rör runt ordentligt.
  5. Vänd till sist ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.