Chilismör

Chilismör
Foto: Fredrik sandin carlsson

Chilismör

0

4 ingredienser

15 min

Det här chilismöret är en härlig krydda till varma popcorn!

Ingredienser

portioner4
  • 200 g osaltat smör
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att skira smöret, detta kan man göra på flera sätt. Det enklaste är att sätta en kastrull på spisen med smöret i. Sätt sedan plattan på lägsta värmen och låt smöret smälta långsamt. När smöret har smält helt, ligger ett vitt lager i botten på kastrullen. Sila bort det genom att helt enkelt hälla av det klara smöret i en ny kastrull.
  2. Finhacka och kärna ur den röda och gröna chilin. Tillsätt chilin i smöret och värm på medelvärme i en minut. Smaka av med salt.
  3. Häll smöret över de nypoppade popcornen!