Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra

Foto: Fredrik Sandin carlsson
Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra
5 ingredienser
20 min
Kalkon är inte svårare att tillaga än kyckling. Prova den här varianten med aprikosmarmelad och sambal oelek som ger en härlig smak av både sötma och styrka.
Kalkonfilén går bra att byta ut mot kycklingfiléer.
Ingredienser
- 700 g kalkonfilé
- 2 dl aprikosmarmelad
- 0,5 dl sambal oelek (chili pasta)
- salt
- olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda ihop aprikosmarmelad och sambal oelek i en skål.
- Stycka upp kalkonen i portionsbitar. Salta och bryn i olivolja på hög värme.
- Lägg upp kalkonbitarna på ett ugnsfat och bred på aprikos- och sambalsmet.
- Baka kalkonen i ugnen i cirka 8-10 minuter.