Färserad hälleflundra

Färserad hälleflundra
Foto: TV4

Färserad hälleflundra

Av: Jens - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

1h

Färserad hälleflundra som serveras med rödbetor, sparris, brynt smör, pepparrot och citronzest.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 750 g hälleflundrafilé
  • 15-20 rödbetor (buntrödbetor (beroende på storlek))
  • 10 gröna sparrisar
  • smör
  • färsk pepparrot
  • citron
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
  3. Låt en bit av blasten vara kvar.
  4. Tag 150 g fiskkött och mixa det till en färs.
  5. Tillsätt lite grädde och brödsmulor.
  6. Salta fisken och låt dra i 15 minuter.
  7. Smörj in toppen av fisken med färsen.
  8. Ugnsbaka fisken i cirka 35-40 minuter tills den är genomkokt.
  9. Koka sparris i lätt saltat vatten i cirka 2-3 minuter, stek eventuellt i smör.
  10. Servera med skirat smör, pepparrot och citronzest.

Vintips från Jens
6666 Santa Carolina Reserva Semillon, 69 kr.
Komplettera med ett gott öl som alternativ.