Färserad hälleflundra

Foto: TV4
Färserad hälleflundra
8 ingredienser
1h
Färserad hälleflundra som serveras med rödbetor, sparris, brynt smör, pepparrot och citronzest.
Vintips från Jens
6666 Santa Carolina Reserva Semillon, 69 kr.
Komplettera med ett gott öl som alternativ.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 750 g hälleflundrafilé
- 15-20 buntrödbetor (beroende på storlek)
- 10 sparris
- smör
- färsk pepparrot
- citron
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Värm ugnen till 150 grader.
- Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
- Låt en bit av blasten vara kvar.
- Tag 150 g fiskkött och mixa det till en färs.
- Tillsätt lite grädde och brödsmulor.
- Salta fisken och låt dra i 15 minuter.
- Smörj in toppen av fisken med färsen.
- Ugnsbaka fisken i cirka 35-40 minuter tills den är genomkokt.
- Koka sparris i lätt saltat vatten i cirka 2-3 minuter, stek eventuellt i smör.
- Servera med skirat smör, pepparrot och citronzest.