Grillad zucchini med peccorino och parmaskinka

Dadel med gorgonzola och valnötter
Foto: TV4

Grillad zucchini med peccorino och parmaskinka

6

6 ingredienser

10 min

Grillad zucchini är gott. Här väljer kocken att servera med peccorino och parmaskinka. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten
Riesling Sauvage - från Georg Breuer

Ingredienser

portioner4
  • 1 zucchini
  • 4 skivor parmaskinka
  • En handfull riven pecorino ost (gärna stark)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva zucchinin i tunna skivor. Pensla varje sida med olivolja.
  2. Grilla dem i en grillpanna ca 1 min på varje sida. Lägg dem därefter på en skärbräda och låt dem vila i någon minut.
  3. Sprinkla sedan den riva peccorinon över hela zucchinin och lägg därefter på parmaskinkan. Nu är det dags att rulla ihop dem. Knut slutligen ett gräslöksstrå runt. Ps. Om man vill – toppa rullen med en balsamicosås gjord på honung och balsamicovinäger.