Grillad zucchini med peccorino och parmaskinka

Foto: TV4
Grillad zucchini med peccorino och parmaskinka
6 ingredienser
10 min
Grillad zucchini är gott. Här väljer kocken att servera med peccorino och parmaskinka. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Dryck till maten
Riesling Sauvage - från Georg Breuer
Ingredienser
- 1 zucchini
- 4 skivor parmaskinka
- En handfull riven pecorino ost (gärna stark)
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skiva zucchinin i tunna skivor. Pensla varje sida med olivolja.
- Grilla dem i en grillpanna ca 1 min på varje sida. Lägg dem därefter på en skärbräda och låt dem vila i någon minut.
- Sprinkla sedan den riva peccorinon över hela zucchinin och lägg därefter på parmaskinkan. Nu är det dags att rulla ihop dem. Knut slutligen ett gräslöksstrå runt.
- Ps. Om man vill – toppa rullen med en balsamicosås gjord på honung och balsamicovinäger.