Jennies tjocka revben med glaze
Jennies tjocka revben med glaze
14 ingredienser
2 h 30 min
Jennies "sticky revben" med sötstark glaze tillagade under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt möra och goda. Passar perfekt på julbordet.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Revben
- 1,5 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
- salt
- peppar
Glaze
- 0,5 dl ostronsås
- 0,5 dl hoisinsås
- 0,5 dl honung
- 0,5 dl ketchup
- 2 msk japansk soja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk sesamolja
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1 tsk five spice (kryddblandning)
- 2 msk sesamfrön, rostade
Gör så här
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Salta och peppra revbenen lätt. Lägg i en ugnsform och täck helt med folie så ångan som bildas i formen stannar kvar.
- Tillaga revbenen i ugnen ca 2 timmar.
- Blanda samman alla ingredienser till såsen.
- Ta ut revbenen och höj ugnsvärmen till 225 grader.
- Lägg över revbenen på plåt med bakplåtspapper. Häll på glazen, vänd om revbenen så de täcks av de goda smakerna och låt gå i ugnen i 15-20 minuter till bubblande och ”sticky”.
- Ta ut och strö på sesamfrön före servering.