Jennies tjocka revben med glaze

48 röster
2 h 30 min
Jennies tjocka revben med glaze
2 h 30 min

Du behöver

Revben

  • 1,5 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
  • salt
  • peppar

Glaze

  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl hoisinsås
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk five spice (kryddblandning)
  • 2 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Salta och peppra revbenen lätt. Lägg i en ugnsform och täck helt med folie så ångan som bildas i formen stannar kvar.
  3. Tillaga revbenen i ugnen ca 2 timmar.
  4. Blanda samman alla ingredienser till såsen.
  5. Ta ut revbenen och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  6. Lägg över revbenen på plåt med bakplåtspapper. Häll på glazen, vänd om revbenen så de täcks av de goda smakerna och låt gå i ugnen i 15-20 minuter till bubblande och ”sticky”.
  7. Ta ut och strö på sesamfrön före servering.
14 december 2019