Jennies pasta bolognese
Jennies pasta bolognese
16 ingredienser
50 min
Pasta med köttfärssås lagat på klassiskt vis som i Italien med en grönsaksbas på morot, gul lök och stjälkselleri - en smakförhöjande grund som i Italien går under namnet soffritto. Och som sig bör så blandas köttfärssåsen ihop med den nykokta pastan vid servering.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 selleristjälkar
- 3 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 1,5 dl rött vin
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk torkad timjan
- 0,5 tsk torkad rosmarin
- 1 lagerblad
- salt
- peppar
Till servering:
- 400 g tagliatelle
- parmesanost, nyriven
Gör så här
- Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.
- Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt vin och låt allt få ett snabbt uppkok.
- I med tomatkross, oregano, timjan, rosmarin och lagerblad i pannan. Salta och peppra.
- Låt puttra under lock i minst 30 minuter, gärna mer om du har tid.
- Koka tagliatellen al dente enligt anvisning på förpackningen.
- I Italien blandar man alltid ihop pastan med såsen, det ger mycket mer smak till rätten. Toppa med nyriven parmesan.