Jennies indiska kycklingbullar i currysås

koket.se
Jennies indiska kycklingbullar i currysås
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies indiska kycklingbullar i currysås

25 ingredienser

40 m

Mustig och smakrik rätt med köttbullar på kycklingfärs smaksatta med indiska kryddor och tillagade i en kryddig och krämig kokossås. Bjud med krispig gurka och ris.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingbullar

  • 3 klyftor vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 grön chilifrukt
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 tsk garam masala
  • salt
  • svartpeppar

Kokoscurrysås

  • 2 dl riven kokos
  • 1 gul lök
  • matolja (neutral att steka i)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk olja (neutral)
  • 1 kruka färsk koriander (endast stjälkar)
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk curry (gult)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör och servering

  • 0,5 gurka
  • 0,5 limefrukt
  • korianderblad (de som är över från kokoscurryn)
  • basmatiris, nykokt

Gör så här

Kycklingbullar

  1. Kör vitlöksklyftor, ingefära samt grön chili i en mixer tills det är finhackat. Tillsätt eventuellt några droppar vatten för att få det jämnt mixat.
  2. Blanda sedan med kycklingfärs, ägg, ströbröd, garam masala och en rejäl nypa salt och svartpeppar. Rulla till bullar och ställ åt sidan.

Tillbehör

  1. Tärna gurkan och pressa över lime. Ställ åt sidan.

Kokoscurrysås

  1. Ta fram en traktörpanna med lock. Rosta kokosen i torr panna till gyllene. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Skiva löken och stek i generöst med olja till den är brynt.
  3. Lägg den stekta löken, den rostade kokosen, vitlöksklyftor, ingefära, naturell olja och korianderstjälkar i en mixer. Kör till en jämn pasta.
  4. Lägg pastan i pannan tillsammans garam masala, currypulver samt krossade tomater och vatten. Låt koka i 10 minuter.
  5. Lägg i kycklingbullarna i pannan och låt puttra under lock i 10 minuter. Rör sedan om och låt puttra i ytterligare 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Strö korianderblad på kycklingbullarna och servera med nykokt basmatiris och gurkan.

Glöm inte att matsortera skal från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda kycklingbullar. /Köket-redaktionen