Jennies chili con carne

POPULÄRT
koket.se
Jennies chili con carne
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies chili con carne

23 ingredienser

45 min

En lättlagad och god chili på Jennies vis serverad med goda tillbehör som avokado, crème fraiche och nachochips.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad (stor)
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 msk koncentrerad oxfond (eller oxbuljongtärning)
  • 1 msk chilipulver (milt)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 2 förp svarta bönor
  • 1 förp majs (liten à 160 g)
  • 2 knippen färsk koriander, endast stjälkar (bladen serveras som tillbehör)
  • salt
  • peppar
  • neutral olja, att steka I
  • ev vatten

Tillbehör

  • 2 limefrukter
  • 2 avokador, tärnad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp nachochips (gärna värmda i ugn)
  • ev het sås

Gör så här

  1. I en stor gryta stek lök och vitlök till spänstig och den fått lite färg. Lägg i nötfärs och fräs till den fått lite färg. Tillsätt sen tomatpuré och rör om. Tillsätt paprika och låt fräsa i ytterligare några minuter.
  2. Klipp några gånger i tomatburken och tillsätt tomater samt fond. Tillsätt alla kryddor och låt det hela puttra i 15 minuter. Tillsätt ev lite vatten om det kokar torrt.
  3. Låt bönorna rinna av och finhacka korianderstjälkar. Tillsätt allt i grytan tillsammans med majs och låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera den mustiga chili con carnen med resterande korianderblad, limeklyftor, avokado och creme fraiche samt en stor skål med varma nachochips.