Jättegoda karamellpopcorn

Jättegoda karamellpopcorn
Foto: Daniel Ohlsson

Jättegoda karamellpopcorn

5 ingredienser

15 m

Pimpa fredagsmyset med hemmagjorda karamellpopcorn. Mycket roligare än chips! /Felix

Ingredienser

portioner
  • 1 dl opoppade popcorn
  • neutral olja (t ex raps eller druvkärnsolja)
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 msk smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Värm en kastrull med lite olja så att den blir riktigt het. Lägg i två popcorn, och häll i resten när det första av dem poppar.
  2. Lägg på ett lock och skaka kastrullen lite så att oljan täcker alla popcorn. Skaka gärna kastrullen en gång till medan det poppar så att eventuella opoppade popcorn hamnar på botten. Ta av kastrullen från värmen när poppandet avtar och det går cirka 15 sekunder mellan varje pop.
  3. Smält sockret i en stekpanna. Försök att inte röra om medan sockret smälter, då bildas det lätt kristaller. Skaka hellre stekpannan om det behövs. Rör ner 2 msk smör när allt socker har smält, häll ner popcornen och blanda väl. Rör ner ytterligare 2 msk smör och blanda runt.
  4. Häll upp på bakplåtspapper, strö lite flingsalt över och låt svalna.