Japansk pannkaka med ponzumajonnäs

Japansk pannkaka med ponzumajonnäs
Foto: Eva Hildén

Japansk pannkaka med ponzumajonnäs

18 ingredienser

45 m

Den här japanska pannkakan kallas Okonomiyaki och går att tillaga på många olika sätt. Just denna är gjord enligt ”Osaka style” med knaperstekt bacon, en otroligt smakrik sås med bland annat TABASCO® Sriracha pepparsås och också en grymt god majonnäs med ponzusås.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman Produktbild_01

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g vitkål
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1,5 dl kycklingbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 3 msk inlagd ingefära, hackad
  • 140 g bacon
  • 3 salladslökar
  • 1 ark nori
  • olja (till stekning)

Okonomiyakisås

  • 3 msk ketchup
  • 3 msk worcestersås
  • 1,5 msk Kikkoman sojasås
  • 1 msk honung
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Ponzumajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 msk Kikkoman Ponzu Lemon

Gör så här

  1. Strimla vitkålen.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, ägg, kycklingbuljong och ponzusås i en bunke till en slät smet. Rör ner vitkål och ingefära.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna, 28 cm i diameter, och häll i smeten. Sänk till medelvärme. Lägg på ett lock eller täck med aluminiumfolie. Låt steka i 5 minuter. Lägg på baconet i ett jämnt lager. Lägg på locket/folien igen och stek ytterligare 5 minuter.
  4. Lägg en stor tallrik på stekpannan. Vänd upp och ner så att pannkakan hamnar på tallriken. Stjälp ner kakan i stekpannan igen så att baconet hamnar underst. Stek ytterligare 8 minuter under lock/folie (testa med en provsticka, kålen ska vara nätt och jämnt mjukt).
  5. Rör ihop ingredienserna till okonomiyakisåsen respektive ponzumajonnäsen.
  6. Ansa och hacka salladslöken. Vik ihop noriarket och strimla.
  7. Vänd tillbaka pannkakan på tallriken, så att baconet hamnar överst. Ringla över okonomiyakisåsen och ponzumajonnäs. Strö över salladslök och noristrimlorna.
  8. Skär okonomiyakin i bitar och servera.