Japansk curry

POPULÄRT
koket.se
japansk curry
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Japansk curry

15 ingredienser

40 m

Den här sötsalta curryn serveras dagligen i Japan. Servera den med pankopanerad fläskkarré och ris så blir middagen komplett!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 1 äpple, rivet
  • 50 g smör
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk curry (vanlig)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk misopasta
  • 3 msk japansk soja
  • 3 morötter, grova bitar
  • 8 potatisar, grova bitar

Servering

  • ris
  • fläskkarré, pankopanerad

Gör så här

  1. Fräs lök och äpple länge i smör tills de karamelliserats och blivit bruna och söta.
  2. Tillsätt ingefära och curry och fräs ytterligare någon minut.
  3. Fräs in mjölet och tillsätt tomatpuré. Fräs runt någon minut så att purén rostas lite.
  4. Tillsätt vatten, socker, miso, soja, morot och potatis. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
  5. Servera med ris och en tunn skiva pankopanerad fläskkarré.