Japansk curry
Japansk curry
15 ingredienser
40 m
Den här sötsalta curryn serveras dagligen i Japan. Servera den med pankopanerad fläskkarré och ris så blir middagen komplett!
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 2 gula lökar, finhackad
- 1 äpple, rivet
- 50 g smör
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 1 msk curry (vanlig)
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk tomatpuré
- 8 dl vatten
- 1 msk strösocker
- 2 msk misopasta
- 3 msk japansk soja
- 3 morötter, grova bitar
- 8 potatisar, grova bitar
Servering
- ris
- fläskkarré, pankopanerad
Gör så här
- Fräs lök och äpple länge i smör tills de karamelliserats och blivit bruna och söta.
- Tillsätt ingefära och curry och fräs ytterligare någon minut.
- Fräs in mjölet och tillsätt tomatpuré. Fräs runt någon minut så att purén rostas lite.
- Tillsätt vatten, socker, miso, soja, morot och potatis. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
- Servera med ris och en tunn skiva pankopanerad fläskkarré.