Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Janssons frestelse deluxe
Foto: TV4
Janssons frestelse deluxe
Betyg: 3.7 av 5 (7 röster)
7
Spara
Av:
Johan Jureskog
Från:
Kockarnas kamp
9
ingredienser
Julmat
Ingredienser
4 - 6 portioner
1 kg mjölig potatis
3 gula lökar, skivad
3 dl öl, med liten beska (tas bort om det serveras till köttet, men ska definitivt vara med när Janssons frestelse serveras på klassiskt vis)
250 g ansjovisfilé (från hel fisk, godast)
vitpeppar
4 dl vispgrädde
ansjovisspad
2 msk bröd, färskrivet
smör, brynt
gräslök
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och skär potatis i fina strimlor. Låt den ligga i kallt vatten ca 30 minuter för att bli av med stärkelsen. Häll av och torka den torr.
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek potatisen nästan klar med lite färg.
Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Häll på öl och låt det koka torrt.
Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
Koka upp ansjovisspadet och grädden. Häll över jämn fördelat över formen.
Strö över det rivna brödet och skvätt över lite brynt smör
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Garnera med gräslök.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut