Frasig Duvschnitzel med surkål

Frasig Duvschnitzel med surkål
Foto: TV4

Härliga mackor att ha med på jakten. Eller att servera efteråt. Smaklig måltid!/ Anders Levén

3 december 2009
4

Du behöver

  • 2 st duvor (fyra Bröst)
  • 3 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör
  • olivolja
  • 3 dl surkål
  • 1 st gul lök, hackad
  • 10 st cornichon
  • 2 st tomater
  • 4 st grova ciabatta

Gör så här

  1. Banka duvbrösten mellan plastfilm eller smörpapper.
  2. Dubbelpanera med mjöl, ägg och till sist ströbröd. Glöm inte att krydda med salt och peppar.
  3. Stek nu i olja och smör tills dess att de har blivit krispiga. Låt dem kallna på papper.
  4. Blanda surkål och skivad cornichon, tärnad tomat med hackad lök. Krydda med svartpeppar ev salt.
  5. Bygg härliga mackor till jakten. Slå in i smörpapper.
Kommentera receptet

Fler goda recept