Mor Solveigs äppelkaka med havregryn

Mor Solveigs äppelkaka med havregryn

Från: Jakt och fiske

6 ingredienser

En klassisk äppelkaka med havregryn gör sig gott både hemma vid köksbordet eller medtagen ute i naturen. Receptet gäller för 1 kaka.

Ingredienser

  • 6 äpple, gärna syrliga
  • 8 dl havregryn (eller fiberhavregryn)
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 dl rapsolja
  • vaniljkräm (eller glass)

Gör så här

  1. Riv äpplena med skal och allt, men ta bort kärnhuset.
  2. Blanda havregryn, socker och salt. Häll i rapsolja i havregrynsröran.
  3. Lägg äpplena i en ugnsform. Häll sedan havregrynsblandningen över äpplena. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter, tills ytan har blivit knäckig och den fått fin färg. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.