Italienska kycklingfrikadeller med Ricotta

Italienska kycklingfrikadeller med Ricotta

25 ingredienser

45 min

Makalöst saftiga kycklingfrikadeller fulla med protein tack vare den extra proteinrika Ricottan. Magnifico!

Nyhet! Granarolo High Protein Ricotta
Granarolo High protein ricotta produkt

Nyhet! Granarolo High Protein Ricotta

Byt ut grädden till High Protein Ricotta med bara 5 g fett och hela 21 g protein men med samma goda smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk basilika

Kycklingfrikadeller

  • 800 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 125 g Granarolo High Protein Ricotta
  • 0,5 citron, saften av
  • 1 dl basilika, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Topping och servering

  • 125 g Granarolo High Protein Ricotta
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • färsk basilika
  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

Tomatsås

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i en ugnsfast gryta. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, vatten och buljong. Koka upp tomatsåsen och låt sjuda medan du gör kycklingfrikadellerna.

Kycklingfrikadeller

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lök, ägg, panko, riven Granarolo Quattrocento, Granarolo High Protein Ricotta, citron och basilika. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner kycklingfärsen med övriga ingredienser och forma den smaksatta kycklingfärsen till runda bollar. Tips är att ha blöta händer för att det inte ska fastna på händerna.
  2. Smaka av tomatsåsen med balsamvinäger, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Lägg sedan ner kycklingfrikadellerna i tomatsåsen, klicka ut Granarolo High Protein Ricotta mellan frikadellerna och toppa med Granarolo Quattrocento.
  3. Skjut in grytan i ugnen cirka 20 minuter eller tills kycklingfrikadellerna är klara (tid beror på hur stora du gör frikadellerna).
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  5. Servera dina kycklingfrikadeller direkt ur grytan toppad med färsk basilika och pasta vid sidan.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Mozzarellafylld kyckling Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer