Italiensk smörgåstårta med pesto och soltorkade tomater

Italiensk smörgåstårta med pesto och soltorkade tomater
Foto: Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Italiensk smörgåstårta med pesto och soltorkade tomater

2

26 ingredienser

En krämigt och vansinnigt god italiensk smörgåstårta med smaker av soltorkade tomater, pesto, parmesan och oregano.
Här hittar du receptet på Hildas hembakta bröd till smörgåstårtan >>

Ingredienser

  • 10-12 bitar bröd

Fyllning 1: Röra med soltorkade tomater

  • ca 200 g soltorkade tomater (1 burk)
  • 2 dl crème fraîche, 34 %
  • 100 g färskost
  • 0,5 tsk honung
  • salt (smaka av)
  • svartpeppar (smaka av)

Fyllning 2: Pestokräm

  • ca 250 g mascarpone (1 burk)
  • ca 200 g pesto (1 burk)
  • salt (smaka av)
  • svartpeppar (smaka av)

Fyllning 3: Parmesankräm med oregano

  • 100 g parmesanost, riven
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g färskost
  • salt (smaka av)
  • svartpeppar (smaka av)

Täcke

  • 200 g färskost
  • 2 dl crème fraîche (34%)

Förslag på topping

  • salami
  • färska fikon
  • oliver
  • ärtskott
  • mozzarellaost, små bollar
  • hallon
  • vindruvor

Gör så här

  1. Fyllning 1 med soltorkade tomater
    Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en jämn röra, men behåll lite småbitar från tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Fyllning 2 med Pestokräm
    Lägg alla ingredienser i en skål och rör ihop röran för hand till en jämn kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fyllning 3 Parmesankräm med oregano
    Riv parmesanen och finhacka oregano och rödlöken. Lägg i en skål och rör ihop tillsammans med crème fraiche och färskost.
  4. Smörgåstårtan
    Lägg ihop smörgåstårtan enligt ordningen som fyllningarna står i. Plasta smörgåstårtan och ställ i kyl några timmar (gärna över natten).
  5. Vispa ihop färskost och crème fraiche till en krämig konsistens med hjälp av en elvisp, vispa cirka 1-2 minuter. Täck tårtan med detta och dekorera efter tycke och smak.
  6. Förslag på dekoration: mozzarella (minibollar), salami, oliver, tomater, färska örter, ärtskott, fikon.