Italiensk smörgåstårta med pesto och soltorkade tomater
Italiensk smörgåstårta med pesto och soltorkade tomater
26 ingredienser
En krämigt och vansinnigt god italiensk smörgåstårta med smaker av soltorkade tomater, pesto, parmesan och oregano.
Här hittar du receptet på Hildas hembakta bröd till smörgåstårtan >>
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 10-12 bitar bröd
Fyllning 1: Röra med soltorkade tomater
- ca 200 g soltorkade tomater (1 burk)
- 2 dl crème fraîche, 34 %
- 100 g färskost
- 0,5 tsk honung
- salt (smaka av)
- svartpeppar (smaka av)
Fyllning 2: Pestokräm
- ca 250 g mascarpone (1 burk)
- ca 200 g pesto (1 burk)
- salt (smaka av)
- svartpeppar (smaka av)
Fyllning 3: Parmesankräm med oregano
- 100 g parmesanost, riven
- 0,5 rödlök
- 0,5 kruka färsk oregano
- 2 dl crème fraîche
- 100 g färskost
- salt (smaka av)
- svartpeppar (smaka av)
Täcke
- 200 g färskost
- 2 dl crème fraîche (34%)
Förslag på topping
- salami
- färska fikon
- oliver
- ärtskott
- mozzarellaost, små bollar
- hallon
- vindruvor
Gör så här
Fyllning 1 med soltorkade tomater
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en jämn röra, men behåll lite småbitar från tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 2 med Pestokräm
- Lägg alla ingredienser i en skål och rör ihop röran för hand till en jämn kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 3 Parmesankräm med oregano
- Riv parmesanen och finhacka oregano och rödlöken. Lägg i en skål och rör ihop tillsammans med crème fraiche och färskost.
Smörgåstårtan
- Lägg ihop smörgåstårtan enligt ordningen som fyllningarna står i. Plasta smörgåstårtan och ställ i kyl några timmar (gärna över natten).
- Vispa ihop färskost och crème fraiche till en krämig konsistens med hjälp av en elvisp, vispa cirka 1-2 minuter. Täck tårtan med detta och dekorera efter tycke och smak.
- Förslag på dekoration: mozzarella (minibollar), salami, oliver, tomater, färska örter, ärtskott, fikon.