Italiensk pastasallad med Mozzarella

Foto: Köket.se
Italiensk pastasallad med Mozzarella
11 ingredienser
15 m
Enklare och godare än så här blir det inte! Pastasalladen funkar att göra till många, äta till lunch eller middag samt förbereda och sen duka fram på buffébordet. Passar även utmärkt i matlådan ifall det skulle bli något över.
Ingredienser
- 4 port pasta (exempelvis fusilli)
- 1 förp Granarolo Mozzarella Mini
- 250 g små tomater, delade (gärna i olika färger)
- 0,5 rödlök, skivad
- 1 burk pesto (ca 200 g)
- 1 dl svarta oliver, delade
- 0,5 burk kronärtskockor i olja
- salt
- peppar
- olivolja
- 0,5 kruka färsk basilika
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll av pastavattnet och blanda pastan med peston samt resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
- Ringla lite olivolja över pastasalladen och dekorera med färska basilikablad.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!

Italienska tips från Granarolo!
Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento
Läs mer