Italiensk pastasallad med Mozzarella

Italiensk pastasallad med mozzarella Granarolo
Foto: Köket.se

Italiensk pastasallad med Mozzarella

11 ingredienser

15 m

Enklare och godare än så här blir det inte! Pastasalladen funkar att göra till många, äta till lunch eller middag samt förbereda och sen duka fram på buffébordet. Passar även utmärkt i matlådan ifall det skulle bli något över.

Granarolo Mozzarella Mini
Granarolo MiniMozzarella NY 2023

Granarolo Mozzarella Mini

En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta (exempelvis fusilli)
  • 1 förp Granarolo Mozzarella Mini
  • 250 g små tomater, delade (gärna i olika färger)
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 burk pesto (ca 200 g)
  • 1 dl svarta oliver, delade
  • 0,5 burk kronärtskockor i olja
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 0,5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av pastavattnet och blanda pastan med peston samt resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ringla lite olivolja över pastasalladen och dekorera med färska basilikablad.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Sommarsallad med burrata Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer