Italiensk gryta med fläsk citron

Italiensk gryta med fläsk citron
Foto: TV4

Citron och persilja är klassisk kryddsättning för fläsk i Italien. Tillsammans med vin och vitlök är detta ljuvligt mustig vintermat. Servera gärna den goda grytan med timjanbakad potatis i skivor i ugnen.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 700 g bogfläsk, i små skivor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1,5 tsk koriander, malen
  • 1 st citron i små skivor
  • persilja
  • salt och vitpeppar

Serveras till:

  • råstekt potatis med kummin

Gör så här

  1. Stek fläsk och vitlök i en panna med lite rapsolja.
  2. Slå på 2/3 av vinet, krydda med salt och peppar. Sjud under lock 20-25 min.
  3. Höj värmen, tillsätt resten av vinet, koriander och citron. Hetta upp hastigt och servera med potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept