Italiensk citronglass med bärspett

59 röster
15 m + 3 h i frys
4

Servera en fräsch italiensk citronglass med bärspett som dessert efter middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 m + 3 h i frys
4
4 portioner

Du behöver

  • 2,25 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 dl citronsaft, färskpressad
  • 150 g mascarponeo
  • ca 0,5 tsk vodka
  • blandade bär (valfri blandning av hallon, blåbär och jordgubbar)

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och låt svalna.
  2. Blanda i citronsaften och vispa ner mascarpone så att det blir en jämn smet. Häll i en skvätt vodka.
  3. Ställ in i frysen och låt frysa minst 3 timmar, men rör om en gång i timmen så att den inte skiktar sig.
  4. Trä upp några bär på ett litet spett. Jordgubbar, hallon, blåbär smakar gott och blir snyggt.
  5. Vid servering
    Skeda upp glass och toppa med bärspettet.
14 november 2019