Italiensk burgare

italiensk burgare fredagskocken ny
Foto: David Back
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Italiensk burgare

18 ingredienser

Lufttorkat kött, parmesankräm, tomat, rucola och gremolata... Den här burgaren är fylld med smaker som tar dig till soligare breddgrader.

Ingredienser

portioner
  • 1-2 tomater
  • 12 skivor coppa
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g rucolasallad

Gremolata

  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 0,5 dl olivolja

Parmesankräm

  • 65 g parmesanost
  • 1,25 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med gremolatan. Finriv det yttersta skalet på citronen. Ska­la och finhacka vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser.
  2. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skiva tomaten. Knaperstek coppan.
  4. Tillaga hamburgarna: Blanda färsen varsamt med olja, vatten och dijonsenap.
  5. Forma till 4 burgare, ca 1 1⁄2 cm tjocka. Salta och peppra burgar­na. Stek dem i olja på högsta temperatur, ca 2 minuter per sida, eller till önskad stekgrad. Du kan också grilla burgarna.
  6. Dela bröden och stek snittytorna. Bred parmesankräm på brö­ dens snittytor. Lägg rucola, tomat och hamburgare på brödens under­ delar. Toppa med coppa och klicka över gremolata. Lägg på locken.