Italiensk burgare
Italiensk burgare
18 ingredienser
Lufttorkat kött, parmesankräm, tomat, rucola och gremolata... Den här burgaren är fylld med smaker som tar dig till soligare breddgrader.
Ingredienser
- 1-2 tomater
- 12 skivor coppa
- 500 g nötfärs
- 1 msk neutral olja
- 1 msk vatten
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- olja
- 4 hamburgerbröd
- 40 g rucolasallad
Gremolata
- 1 citron
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk persilja, finhackad
- 0,5 dl olivolja
Parmesankräm
- 65 g parmesanost
- 1,25 dl crème fraîche
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Börja med gremolatan. Finriv det yttersta skalet på citronen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser.
- Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skiva tomaten. Knaperstek coppan.
- Tillaga hamburgarna: Blanda färsen varsamt med olja, vatten och dijonsenap.
- Forma till 4 burgare, ca 1 1⁄2 cm tjocka. Salta och peppra burgarna. Stek dem i olja på högsta temperatur, ca 2 minuter per sida, eller till önskad stekgrad. Du kan också grilla burgarna.
- Dela bröden och stek snittytorna. Bred parmesankräm på brö dens snittytor. Lägg rucola, tomat och hamburgare på brödens under delar. Toppa med coppa och klicka över gremolata. Lägg på locken.