Irländsk frukost

Irländsk frukost
Foto: Tv4
Donal Skehan
Donal Skehan

Irländsk frukost

11 ingredienser

30 m

Den här frukosten är något utöver det vanliga! Korv, blodpudding och ägg är några av de tillbehören frukosten består av, en riktigt bra start på dagen helt enkelt! Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 10.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor bacon (strimmigt)
  • 4 slaktkorvar (stora)
  • 100 g blodpudding, smulad
  • 4 msk olivolja
  • 4 ägg (från frigående höns)
  • 4 bullar (blaa bullar)
  • smör, mjukat
  • ketchup (till servering)
  • blandade bönor, bakade (till servering)
  • havssalt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Lägg baconet på en plåt med bakplåtspapper. Strö över svartpeppar och ställ in i ugnen i 10–15 minuter tills det är krispigt och gyllene.
  3. Ta bort skinnet på korvarna och lägg innanmätet i en stor mixerskål tillsammans med blodpuddingen. Mixa tills det är väl blandat. Krydda och dela i fyra delar. Forma smeten till biffar.
  4. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på låg till medelhög värme. Lägg i biffarna och stek i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllene.
  5. Värm de återstående 2 msk olja i en stekpanna med non-stick beläggning på medelhög värme. Knäck ner äggen i pannan. Stek i 2–3 minuter tills vitan är ogenomskinlig men äggulan fortfarande är rinnig.
  6. Bred smör och ketchup på bottnen av bullarna. Toppa med korvbiffarna, bacon, stekt ägg och bönor.