Zarkoe

Foto: TV4
Zarkoe
11 ingredienser
En rysk gryta som tillagas i lerskål.
Dryck till maten
Vitt vin
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 150 g kött
- 100 g potatis
- 70 g gul lök
- 100 g karljohansvamp
- 100 g pumpa
- 100 g tomat
- 5 g vitlök
- 1 msk persilja
Serveras med
- saltgurka
- marinerade tomater
- björnbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Alla grönsaker och svampen skärs i bitar.
- Köttet ska stekas snabbt och sedan läggas i portionsskålar av lera.
- Grönsaker och buljong hälls tillsammans i lerskålen med köttet.
- Lagas i ca 10-15 minuter i ugnen.
- Lök och svamp steks klart under tiden.
- Lägg i lergrytan.
- Häll på lite mer buljong om det behövs.
- Salta och peppra efter smak.
- Tillsätt vitlök och persilja.
- Stäng skålen med lock och ställ i ugnen ca 20 minuter till, på 175 grader.
- Servera i lergrytan med saltgurka och marinerade tomater.