Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
150 g kött
100 g potatis
70 g gul lök
100 g karljohansvamp
100 g pumpa
100 g tomat
5 g vitlök
1 msk persilja
Serveras med
saltgurka
marinerade tomater
björnbär
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Alla grönsaker och svampen skärs i bitar.
Köttet ska stekas snabbt och sedan läggas i portionsskålar av lera.
Grönsaker och buljong hälls tillsammans i lerskålen med köttet.
Lagas i ca 10-15 minuter i ugnen.
Lök och svamp steks klart under tiden.
Lägg i lergrytan.
Häll på lite mer buljong om det behövs.
Salta och peppra efter smak.
Tillsätt vitlök och persilja.
Stäng skålen med lock och ställ i ugnen ca 20 minuter till, på 175 grader.
Servera i lergrytan med saltgurka och marinerade tomater.