Ipa-struts med minipotatisgratäng

Ipa-struts med minipotatisgratäng
Foto: TV4

Strutsfilén injiceras med Ipa öl och serveras till en krämig liten potatisgratäng.

27 juli 2016
45
4

Du behöver

Strutsfilé

  • 500-600 g hel strutsfilé
  • 33 cl Ipa öl
  • 1 kruka rosmarin
  • olivolja

Minipotatisgratäng

  • 3 potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl grädde
  • 1 dl västerbottenost, riven

Gör så här

  1. Injicera strutsfilén med ölen med hjälp av en marineringsspruta. Finhacka rosmarin och gnugga in filén i olivolja och rosmarin. Grilla på indirekt värme tills köttet mäter 65 grader.
  2. Skiva potatisen i tunna skivor. Finhacka löken och vitlöken. Lägg ner allt i en bunke och fyll på med grädde. Fördela gratängen i små ugnssäkra formar och toppa med den rivna osten.
  3. Grilla på indirekt värme tills potatisen är mjuk och fin och osten fått en härlig brun yta.
Kommentera receptet

Fler goda recept