Inlagd gurka med svartvinbärsblad och chili

161 röster

Marie Mandelmanns recept på inlagd djungelgurka med chili, pepparrot och dill.

Visa mer

Du behöver

  • gurkor (djungelgurkor användes i programmet)
  • svartvinbärsblad
  • pepparrot, skivad
  • dill
  • chili, skivad
  • äppelcidervinäger

Ättikslag

  • 1 dl ättikssprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl salt

Gör så här

  1. Blanda ättika, vatten, socker och salt i en kastrull och ge lagen ett snabbt uppkok.
  2. Ta en väl rengjord glasburk och varva gurkor, svartvinbärsblad, pepparrot, dill och chili. Häll på lagen så att det täcker. Toppa med lite äppelcidervinäger.
  3. Låt svalna och ställ sen in i kylskåpet. Efter 2-3 veckor är den färdig att äta.
13 februari 2018

Fler goda recept