Inkokta rabarber med vaniljglass och havreflarn

Inkokta rabarber med vaniljglass och havreflarn
Foto: Tv4

Inkokta rabarber med vaniljglass och havreflarn

Av: Sandra - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

45 m

Inkokta rabarber med hemgjord vaniljglass och havreflarn är en riktigt god dessert som passar till alla festliga tillfällen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Ingredienser

portioner

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,25 tsk bakpulver

Vaniljglass

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 vaniljstång

Inkokta rabarber

  • 4 stjälkar rabarber
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

Havreflarn

  1. Smält smör och häll ner övriga ingredienser. Blanda till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 5 minuter på 175 grader.

Glass

  1. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och kör sedan i glassmaskin cirka 30 minuter.

Inkokt rabarber

  1. Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Koka upp vin, vatten och socker. Lägg ner rabarbern och låt koka i 2 minuter. Låt rabarbern kallna i lagen.