Inkokta rabarber med vaniljglass och havreflarn

5 röster
45 m
4

Inkokta rabarber med hemgjord vaniljglass och havreflarn är en riktigt god dessert som passar till alla festliga tillfällen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Visa mer
45 m
4

Du behöver

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,25 tsk bakpulver

Vaniljglass

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 vaniljstång

Inkokta rabarber

  • 4 stjälk rabarber
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Havreflarn
    Smält smör och häll ner övriga ingredienser. Blanda till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 5 minuter på 175 grader.
  2. Glass
    Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och kör sedan i glassmaskin cirka 30 minuter.
  3. Inkokt rabarber
    Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Koka upp vin, vatten och socker. Lägg ner rabarbern och låt koka i 2 minuter. Låt rabarbern kallna i lagen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...