Ingrids apelsinkaka

Ingrids apelsinkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ingrids apelsinkaka

9 ingredienser

En saftig kaka där apelsin och choklad trivs lika bra tillsammans.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 apelsin, rivet skal och saft av
  • 125 g smör, smält
  • 125 g blockchoklad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det rivna apelsinskalet, saften och det smälta avsvalnade smöret och den hackade blockchokladen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta i smeten.
  2. Smöra och bröa en avlång form. Slå ner smeten och grädda kakan i 175° ugn i cirka 40 minuter.