Chokladterrin med spegel av jordgubbsås

Foto: TV4
Chokladterrin med spegel av jordgubbsås
7 ingredienser
Mjuk och krämig chokladkaka som serveras med jordgubbssås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 dl russin
- 0,5 dl valfri spritsort (t ex rom eller konjak)
- 100 g mörk choklad 70 %
- 25 g smör
- 2 ägg
- 0,75 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Hacka russinen till mindre bitar och lägg dem i romen låt marinera i ca 1 timmar.
- Bryt chokladen i bitar och lägg den i det smälta smöret. Dela äggen. Vispa gulorna pösiga tillsammans med florsockret gärna med elvisp.
- Vispa äggvitorna och grädden i var sin bunke gärna med elvisp.
- Blanda ner chokladen och de marinerade russinen i äggulesmeten. Vänd i hälften av den vispade grädden och äggvitan i äggulesmeten.
- Klä en avlång form ca 1.5 l invändigt med plastfolie.
- Bred ut den sparade gräddsmeten på formens kanter och botten.
- Fyll formen försiktigt med chokladsmeten.
- Frys i 3 timmar, ta fram formen 10 minuter innan terrinen ska serveras.
- Skär den i skivor och servera med någon bärsås t ex jordgubbar.