Ingefärspäron med myntagrädde

12 röster
30 min
Ingefärspäron med myntagrädde
Foto: TV4

Kokta päron får smak av ingefära och citrongräs i denna dessert med asiatiska smaker av Jonas Svensson. Myntagrädde blir kronan på verket i denna perfekta helgdessert!

Visa mer
30 min

Du behöver

  • 4 päron
  • 3 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1 citron
  • 10 cm ingefära
  • 2 citrongräs
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl sojagrädde
  • krossade drömmar till garnering

Gör så här

  1. Skala päronen och skiva ingefära.
  2. Koka päronen med socker, vatten, ingefära, citrongräs tills mjuka i konsistens.
  3. Mixa grädde med bladen från ett knippe mynta och servera med päronen och krossade drömmar.
24 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...