Indonesisk pytt i panna
Indonesisk pytt i panna
15 ingredienser
30 min
Det här är en perfekt resträddarrätt där man kan använda precis vilka grönsaker som helst som finns i kylen tillsammans med överblivet kokt ris och en fantastiskt god sås. Det blir lite som en variant på den populära indonesiska rätten nasi goreng.
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 1 l kokt ris
- 1 gul lök, finhackad
- 4 cm färsk ingefära
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk curry (gärna stark)
- 1 dl japansk soja
- 0,5 dl sweet chilisås (alt honung och chili)
- 1 förp stekfläsk, skivat (à 375 g)
- 1 spetskål (liten)
- 3 morötter
- 2 ägg
- 1 kruka färsk persilja
- 1 förp böngroddar (à 180 g)
- 1 limefrukt
- salt
Gör så här
- Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull. Häll på curryn, blanda runt och stek någon minut.
- Häll på soja och sweet chilisås. Koka upp och låt koka 2-3 minuter.
- Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna.
- Tillsätt riset och stek hastigt. Tillsätt såsen och vänd runt.
- Skala och skiva morötter tunt. Halvera kålen på längden skär i mindre bitar.
- Stek morötter och kål i olja i en separat panna.
- Blanda ner riset i pannan med morötter och kål.
- Tillsätt äggen och rör försiktigt så det blir en krämig känsla.
- Strimla persiljan. Blanda groddar med persilja, finrivet limeskal och pressad limesaft. Salta.
- Servera pytt i pannan med groddsalladen.
Glöm inte att källsortera ditt matavfall till återvinning och njut av dina goda risrätt!