Indonesisk pytt i panna

POPULÄRT
koket.se
Indonesisk pytt i panna
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Indonesisk pytt i panna

15 ingredienser

30 min

Det här är en perfekt resträddarrätt där man kan använda precis vilka grönsaker som helst som finns i kylen tillsammans med överblivet kokt ris och en fantastiskt god sås. Det blir lite som en variant på den populära indonesiska rätten nasi goreng.

Se Paul Svensson laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

  • 1 l kokt ris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk curry (gärna stark)
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl sweet chilisås (alt honung och chili)
  • 1 förp stekfläsk, skivat (à 375 g)
  • 1 spetskål (liten)
  • 3 morötter
  • 2 ägg
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 förp böngroddar (à 180 g)
  • 1 limefrukt
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull. Häll på curryn, blanda runt och stek någon minut.
  3. Häll på soja och sweet chilisås. Koka upp och låt koka 2-3 minuter.
  4. Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna.
  5. Tillsätt riset och stek hastigt. Tillsätt såsen och vänd runt.
  6. Skala och skiva morötter tunt. Halvera kålen på längden skär i mindre bitar.
  7. Stek morötter och kål i olja i en separat panna.
  8. Blanda ner riset i pannan med morötter och kål.
  9. Tillsätt äggen och rör försiktigt så det blir en krämig känsla.
  10. Strimla persiljan. Blanda groddar med persilja, finrivet limeskal och pressad limesaft. Salta.
  11. Servera pytt i pannan med groddsalladen.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall till återvinning och njut av dina goda risrätt!