Indisk wrap med paneer

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Indisk wrap med paneer
14 ingredienser
20 m
Kathi roll är en indisk wrap med paneer. Perfekt att njuta av i vår och sommar.
Ingredienser
- 400 g paneer
- 2,5 dl cashewnötter
- 6 msk rapsolja
- 1 röd chilifrukt, hackad (eller grön chili)
- 1 msk garam masala
- 6 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 1 tsk strösocker
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 4 salladsblad (stora)
- 1 dl färsk koriander, bladen
- 4 paratha (eller orientaliska libabröd)
- salt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Dela paneer i kuber. Blanda med salt och nymalen svartpeppar, ställ åt sidan.
- Rosta cashewnötter i en torr stekpanna, ställ åt sidan.
- Hetta upp 3 msk olja i en stekpanna, stek chilin i 1 minut.
- Pudra över garam masala och stek med chilin en stund.
- Lägg i tomatpurén och stek ytterligare några minuter.
- Mixa tomatsåsen med cashewnötterna, smaka av med salt och häll upp i en skål.
- Hetta upp 3 msk olja i stekpannan och tillsätt gurkmejan och rör om.
- Lägg i paneerbitarna och stek dem tills de blir frasiga.
- Smaka av paneer med salt och nymalen svartpeppar. Häll upp i en skål.
- Ställ fram paneer, sås, sallad, koriander och bröd på bordet.
- Låt alla göra sina egna wraps genom att först bre sås på brödet, sedan lägga paneer längs ena kanten samt ett stort salladsblad och lite koriander.
- Rulla ihop till en wrap.