Indisk smörkyckling med ingefära, chili och kanel

2 april 2017
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling eller ca 1 kg kycklingdelar, gärna med ben
  • 2 medelstora gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 2 tomater
  • 100 g smör
  • 0,5 dl hackad färsk ingefära
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2-3 tsk salt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk tomatpuré
  • 3 msk hackad sötmandel

Marinad

  • 4 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk garam masala
  • 2 msk malen spiskummin

Servering

  • kokt ris, t ex basmati
  • hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Dela hel kyckling i bitar.
  2. Vispa ihop marinaden av yoghurt, citron och kryddor i en skål. Lägg i kycklingen och låt den marinera i minst 6 timmar men helst över natten.

  3. Skala löken och vitlöken och hacka båda. Skär chilin i skivor. Skär bort fästet på tomaterna och tärna dem.
  4. Smält smöret i en panna - det ska skumma men inte få färg. Lägg i löken och fräs den på medelvärme tills den får färg. Blanda ner vitlök, ingefära och hel spiskummin och fortsätt att fräsa i några minuter till. Tillsätt tomaterna, chilin och kanelstången och låt koka i 5 minuter till.
  5. Lägg ner kycklingen med sin marinad och låt koka 
i cirka 5 minuter. Häll i buljongen och låt småputtra i cirka 30 minuter.
 Blanda i grädden och tomatpurén och låt koka i ca 10 minuter till. Lägg i mandeln koka i ca 5 minuter till. 
 Servera direkt med kokt ris och färsk koriander.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept