Crème brûlée med mammas rabarberkompott & sockerflarn

Inas parad.
Foto: TV4
Ina Drakfors
Ina Drakfors

Crème brûlée med mammas rabarberkompott & sockerflarn

17 ingredienser

1,5 h

Inas gudomliga créme brûlée med rabarberkompott.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner

Crème brûlée

  • 6 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 70 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 1 vaniljstång
  • 10 g smör, till formarna
  • strösocker

rabarberkompott

  • ca 5 färska rabarberstänger
  • ca 5 jordgubbar
  • 0,5 dl vatten
  • Muscovadosocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • pistagenötter, hackade, till dekoration

Sockerflarn

  • 100 g strösocker
  • pistagenötter, hackade

Gör så här

Creme brûlée

  1. Koka upp vatten till vattenbadet. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstången i en kastrull. Häll på mjölk och grädde, låt sjuda upp & ta bort från plattan
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Ta upp vaniljstången och häll den ljumna gräddblandningen över äggvispet. Rör om tills allt blandat sig.
  3. Smöra formarna och häll i smeten. Fyll en ugnsfast form med det varma vattnet så att det täcker ca 3/4 av portionsformarna och placera formarna i vattenbadet i ugnen.Grädda i nederdelen av ugnen på 175 grader i ca 40 min.
  4. Ta ut från ugnen och strö på ett tunt lager socker. Bränn av sockret med gasbrännare.

Rabarberkompott

  1. Skala och skär rabarberna i ca 3 cm långa bitar. Rensa och skär jordgubbarna. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt vatten, socker, vaniljstång och kanel. Låt koka ihop.
  2. Häll upp i små glas och dekorera gärna med hackade pistagenötter.

Sockerflarn

  1. Smält sockret i en panna. Forma önskade flarn på ett bakplåtspapper. Hacka pistagenötterna och strö över lite nötter på varje flarn.
  2. Placera sockerflarnet på Creme brûléen och servera med kompotten.