Mydia saganaki - musslor och fetaost

Foto: TV4
Mydia saganaki - musslor och fetaost
11 ingredienser
20 min
Traditionell grekisk musselrätt med en nordisk touch. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck:
Ljus lageröl, helst svenskt och en iskall Aalborg Jubilæums Akvavit.
Ingredienser
Ångkokta musslor med fetaost och dill
- 2 kg färska blåmusslor, tvättade och skrubbade
- 1 msk olivolja
- 0,5 gul lök, finhackad
- 0,5 röd chilifrukt, strimlad
- 1 vitlök, finhackad
- 1 tomat, finhackad
- 1,5 dl torrt vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- 2 krm salt
- 100 g fetaost, smulad
- 1 knippe dill, finhackad
Gör så här
- Värm oljan i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och chili tills allt är mjukt och löken genomskinlig. Tillsätt tomatpurén och rör runt. Tillsätt tomaterna. Salta och peppra. Smaka av. Häll i vinet och låt allt koka upp. Tillsätt musslorna. Rör runt och ska kastrullen. Lägg på ett lock och låt stå i 3-4 minuter. Ta av kastrullen från spisen och smula i fetaosten och strö över dillen. Lägg på locket och låt vila i 2 minuter.