Igelkottskakor
Igelkottskakor
6 ingredienser
Söta små mördegskakor formade som igelkottar. Här är det fritt fram att garnera efter tycke och smak. En perfekt kaka att baka med barn.
Ingredienser
- 200 g smör, kallt
- 8 g salt
- 60 g florsocker
- 270 g vetemjöl
Garnering
- 100 g mörk choklad
- riven kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.
- Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp.
- Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem kallna på plåten.
- Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.
- Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper, gör ögon på kakorna med choklad.