Ugnspannkaka med fläsk
Ugnspannkaka med fläsk
7 ingredienser
ca 30 m
Fläskpannkaka med rårörda bär är så nära himmelen man kan komma tycker jag. I alla fall en helt vanlig vardagskväll./Anette
Denna läckerhet kan innan du gräddar den fyllas med 1 paket klippt bacon. Och vill du vara riktigt avantgarde tar du 2 skivade bananer i också. Då serverar du ugnspannkakan med lingonsylt.
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 2-3 msk smör, smält
- ev 140 g bacon, i små bitar (eller sidfläsk)
Serveras med
- sylt (eller kompott)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl och salt i en skål.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
- Blanda till en smet och rör ner smöret.
- Häll smeten i en långpanna, klipp ner baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
- Servera med sylt eller kompott.