Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne

Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne

6 ingredienser

Det här kladdkakereceptet det är en liten rackare, och på pinne dessutom. Du gör din allra bästa kladdkaka, följer receptet, doppar och dekorerar och vips har du en kladd-cake-pops.

Kladdkakefavoriter
Bästa kladdkakan
Mjuk kladdig pepparkaka
Syrrans bästa kladdkaka
Kladdkaka the Caribbean way

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 kladdkaka
  • 1 förp philadelphiaost, neutral [150-200 g]
  • 2 tsk smaksättning (t ex rom, apelsinlikör eller liknande)
  • choklad, smält
  • strössel, i olika färger och former
  • blompinnar, avskurna i lagom storlek

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Baka din kaka och låt den svalna. Göm den för hungriga ungar och kanske dig själv oxå om du inte kan hålla fingrarna i styr innan godsakerna är helt kalla.
  2. När den har svalnat river du ned den i en plastskål.
  3. Blanda smulet med philadelphiaosten och eventuell smaksättning som rom eller apelsinlikör.
  4. Rulla kulor av smeten, det skall kännas ungefär som play-do-lera.
  5. Ställ de små bollarna i frysen ett tag.
  6. Smält chokladen i vattenbad.
  7. Ta fram strössel och lägg i små skålar.
  8. Tryck ned en lagom lång pinne i var och en av bollarna.
  9. Doppa dem försiktigt så att det blir choklad runtom hela bollen.
  10. Doppa bollen i strössel.
  11. Sätt dem sedan i ett glas med ärtor eller oasis så de står stadigt, för att torka ordentligt.
  12. Serveras kalla som små lagom munsbitar av kladdig kaka.