Den här lasagnen är extra god eftersom den lagas med Anettes bästa tomatsås, och becamelsåsen och köttfärssåsen går inte av för hackor de heller! Använd gärna ekologisk köttfärs och andra råvaror till den här rätten.
Bechamelsås: Smält fettet i en kastrull och rör i mjölet.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölken. Vispa till en klumpfri sås och låt allt få ett uppkok.
Salta och peppra och tillsätt valfri smaksättning – prova dig fram och var inte rädd. Det värsta som kan hända
är att det inte blev så gott och då tar det typ 5 minuter att göra en ny sås.
Köttfärssås: Stek lök och vitlök i lite smör och lägg åt sidan.
Fräs köttfärsen i omgångar och blanda sedan ihop
färsen med lök och vitlök.
Blanda i alla blöta ingredienser (ja du vet, krossade tomater, tomatpuré, chilisås, fond och sånt) och krydda efter smak.
Provsmaka hela tiden för smaken förändras ju mer
det kokar ihop. Låt såsen koka i minst 30 minuter!
Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa över det är du snäll).
Lägg i tomatpurén som också vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta smakerna. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom oreganon.
Låt såsen småputtra i 1 timme. Dra av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lasagne: Lägg ut ett lager lasagneplattor i en stor smord ugnsfast form.
Häll på lite bechamelsås och så ett lager köttfärssås, bechamelsås igen och tomatsås och strö över lite riven ost.
Bygg din lasagne i goda lager och sist häller du över det sista av tomatsåsen respektive bechamelsåsen och strösslar över det sista av den rivna osten.
Gratinera i 225° i ca 20 minuter. Tiden beror lite