Falukorv provencale

Falukorv provencale
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Falukorv provencale

12 ingredienser

Parmesanostgratinerad falukorv i tomatsås.

Se fler recept från

Husmorsorna

Ingredienser

  • 1 ring bra falukorv
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 1 rejäl bit parmesan, grovt riven
  • dijonsenap
  • ketchup (om du inte kan låta bli...)

Tomatsås

  • 2 burkar hela tomater
  • 1 gul lök, finhackad
  • 6 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk franska örter, torkade
  • salt, svartpeppar och en gnutta socker
  • olivolja

Gör så här

  1. Börja med att brassa upp ugnen på 225 grader, sedan sätter du igång med tomatsåsen.
  2. Fräs gul och vitlök i oljan en liten stund.
  3. Sedan får allt annat hoppa i, låt den lilla godingen puttra medan du kör igång med falusvängen.
  4. Ner med korv-rackaren i en ugnsfast form, skiva korven nästan hela vägen ner. Snyggt jobbat.
  5. Nu stoppar du ner lökringar i facken, penslar sedan korven med senap och lite ketchup.
  6. Kolla, såsen har puttrat klart! Häll såsen runt din korv, lugnt och fint.
  7. Strössla sedan den rivna parmesan ymningt över korven, ett rejält lager vill vi ha tack.
  8. Ja, sedan är det bara in i ugnen i ca 20 minuter. Njut med härligt potatismos.