Husets köttbullar

1 röst
4
Husets köttbullar
Foto: TV4

Ett gammal knep för att få goda köttbullar är att blanda färsen med finrivna morötter. Det gör dem både saftiga och ger dem även en aning sötma.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1,5 dl grädde
  • 1 gul lök
  • salt och peppar
  • 2 små morötter
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färs och ägg. Låt ströbrödet svälla i grädden en stund. Riv lök och morötter fint och blanda sedan allt med kryddorna till en smidig färs. Provstek en klick för att kolla kryddningen.
  2. Värm ugnen till 100°. Rulla små köttbullar och lägg dem på bakpapper. Stek dem i omgångar sakta i en panna med matfett på medelvärme. Skaka pannan då och då så att bullarna blir runda.
  3. Håll de färdiga bullarna varma i ugnen under folie. Servera gärna med potatisgratäng.
26 januari 2009

Fler goda recept