Hummusbowl med kryddig färs

Hummusbowl med kryddig färs
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Hummusbowl med kryddig färs

9

4 steg att laga

18 ingredienser

25 min

Mixa, mixa och mixa, det är hemligheten bakom en riktigt slät och len hummus. Zeina toppar sin med färs som fått smak av kryddblandningen sju kryddor, gurka, tomat, rödlök och granatäpplekärnor. Tips! Här hittar du ett recept på sju kryddor >>

Ingredienser

portioner4 portioner

Hummus

  • 2 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g)
  • 4 msk tahinipasta (sesampasta)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 citroner (justera syra efter smak)
  • 1 tsk salt
  • ca 0,5 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)

Kryddstekt färs

  • 1 gul lök
  • 200 g köttfärs, valfri sort
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • 0,5 tsk sju kryddor
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar

Topping

  • 150 g körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök, l
  • 0,5 granatäpple
  • olivolja

Gör så här

  1. Hummus
    Lägg tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer. Mixa i ca 1 minut tills det blir en fast och vit massa. Tillsätt avrunna kikärtor.
  2. Fortsätt mixa någon minut. Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök. När kikärtorna är helt finfördelade börjar du sakta späda hummusen med vatten, samtidigt som mixern är igång. Fortsätt mixa tills kikärtsröran är helt len och krämig.
  3. Kryddstekt färs
    Skala och finhacka löken, stek i olja tills den fått fin färg. Blanda i färsen och stek någon minut. Tillsätt kryddorna, nötterna och stek tills färsen är genomstekt.
  4. Lägg upp hummus i botten av en skål. Toppa med färs, tomat, gurka, lök och granatäpple. Ringla över lite olivolja.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer