Hot honey kycklingnudlar

Lönneberga Hot honey kycklingnudlar
Foto: Köket.se

Hot honey kycklingnudlar

14 ingredienser

20 min

Supersnabb och smakrik middag på nudlar och kyckling smaksatta med honung, soja, vitlök och chili. Sötma och hetta i en perfekt kombination!

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklinglårfilé 630 g

Lönneberga tipsar!

Lårfilén är saftig och smakrik, perfekt att grilla, ugnssteka och gör sig alldeles utmärkt till gryta.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 630 g kycklinglårfilé
  • olja, till stekning
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,75 dl honung
  • 1-2 msk crispy chili oil (eller 1 tsk chiliflakes)
  • salt
  • peppar

Nudlar

  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • 0,5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten och koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Blanda nudlarna med olja, soja och vinäger.
  2. Dela kycklinglårfiléerna på hälften. Salta och peppra. Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek filéerna på båda sidor tills de fått fin färg och är genomstekta. Stäng av värmen och tillsätt då två rivna klyftor vitlök, honung och crispy chili oil. Låt fräsa ihop.
  3. Under tiden kycklingen steks. Skiva gurkan och strimla salladslöken. Spara de gröna skivorna salladslök till topping.
  4. Blanda ner gurkan, salladslök och honungskycklingen i nudlarna. Lägg upp på tallrikar och toppa med sesamfrön, salladslöken och eventuellt lite mer chili.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Enkel kycklinggryta med curry och pak choi

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer