Höstsoppa

5 röster
4
Höstsoppa
Foto: TV4

Fint tärnade rotfrukter och strimlad lövbiff kokar sig själva till den mest sagolika soppa. Servera med en klick vispad crème fraiche med pepparrot eller finstrimlade färska örter.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 potatisar
  • 20 g rotselleri
  • 50 g kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g lövbiff
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • salt, peppar, smör
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 msk finriven pepparrot
  • eller färska örter

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, rotselleri, kålrot, morot och palsternacka. Strimla lövbiffen. Skala och grovhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i smör i en rejäl kastrull. Lägg i de tärnade rotfrukterna och köttet. Låt det hela fräsa någon minut utan att ta färg.
  3. Häll på buljongen och sätt på ett lock. Låt soppan koka i 15 minuter. Krydda med salt och peppar och kontrollera att kålroten är genomkokt. Koka annars lite till.
26 januari 2009

Fler goda recept